Opstellingen

Je kunt niet precies zeggen waar het nu aan ligt, er net niet de vinger op leggen. Maar één ding is zeker, je wilt stappen zetten om je fijner te voelen, niet steeds weer in dezelfde valkuil stappen. Je wilt inzicht! Inzicht in de kern, maar hoe kom je daar?  

Doel van een opstelling

Een familieopstelling is een zeer effectieve methode om direct inzicht te krijgen in de kern van dynamieken, belemmeringen en overtuigingen. Tijdens een opstelling gaan wij systemisch kijken naar deze onderliggende patronen. Dit doe ik door niet alleen naar jou te kijken, maar naar je hele familiesysteem. Om zo in beeld te krijgen of jij goed op jouw plek staat. Als jij goed op jouw plek staat, deze ownt (om het maar zo te zeggen), dan sta je steviger in het leven, weer in jouw eigen kracht. 

Wat kun je verwachten tijdens een opstelling?

Nu even praktisch, hoe gaat een groepsopstelling in zijn werk? Wat kan er gebeuren?

Een cliënt komt met een vraag, dit is het startpunt vanuit waar we gaan werken. Ook als je de vraag niet helder kunt formuleren, dan kunnen wij toch werken. Het gaat echt om de essentie, wat wil er gezien worden? Ik stel je nog een paar feitelijke vragen en dan begint het opstellingenwerk. De andere deelnemers worden uitgenodigd als representant. Zij representeren op dat moment iemand (of iets) uit jouw familiesysteem. Je kunt denken aan de moeder, vader, oma of bijvoorbeeld een (geaborteerd of overleden) kind van de vraaginbrenger. De representanten zoeken een plek in de ruimte. Zij voelen zuiver aan wat er zich afspeelt in de persoon die zij op dat moment representeren. Dit geeft mij als begeleider waardevolle informatie. Ik kan nu zien wat er speelt in het systeem, blinde vlekken worden zichtbaar. Na de 'onderzoeksfase' kijk ik welke interventies mogelijk zijn. Door het uitvoeren van interventies dienen zich oplossingen en inzichten aan. Je krijgt een andere kijk op de situatie wat weer doorwerkt in je leven. Soms kun je het beeld wat de opstelling weergeeft herkennen, soms ook niet. Probeer er niet teveel over na te denken en kom het een keer ervaren. Je kunt ook altijd alleen als representant deelnemen. Je neemt dan zelf geen vraag mee, maar kunt wel uitgenodigd worden in de opstelling.

Familieopstelling

Wil je een opstelling individueel of in een groep? Wat past er bij jou?

Talent opstelling

Wij gaan samen kijken welk talent er in jou schuilt. Ben jij ook zo benieuwd?

Life Integration Process (LIP)

Met een structuuropstelling kijken we naar jou. Echt naar alle delen van jou!