Ga ik dit echt doen?

In mijn eerste blog vertel ik wat over het begin van Own je plek én wat own jou kan bieden.

Laat ik beginnen met: JEMIG wat is het spannend om op deze manier een stuk van jezelf te laten zien! Je bedrijf in de wereld zetten is echt met de billen bloot gaan. Dat is iets wat ik me eigenlijk nooit heb gerealiseerd. Diep respect voor alle ondernemers die hun ziel en zaligheid in hun bedrijf en aanbod leggen, wat dat dan ook mag zijn. Het laat zien wie jij bent, wat jij belangrijk vindt en waar jij waarde aan hecht. Met Own je plek laat ik zien waar ik voor sta en wat ik belangrijk vind.

De kern van 'je plek ownen' is écht gaan staan voor wie je bent, maar het is ook gaan staan waar je 'hoort' te staan. Laat mij dit uitleggen. Iedereen is onderdeel van verschillende systemen. Van je familie, werk, vrienden, sportclub, maar ook de buurt en het land waar je woont (of vandaan komt). Jouw plek in je eigen familiesysteem is essentieel om je leven lekker te kunnen leven, om je eigen kracht te voelen. Je kunt door verschillende redenen niet goed op je plek staan binnen jouw familiesysteem. Wat kan resulteren in bijvoorbeeld patronen die steeds weer terugkomen en je weet niet hoe je ze kunt doorbreken. Dingen 'overkomen' je. Je hebt geen verbinding met jezelf en negeert de signalen van je lichaam. In volgende blogs ga ik verder op de inhoud in. 

Wat biedt Own je plek jou?
Zoals ik geleerd heb tijdens mijn eerste opleiding Familieopstellingen van Elmer Hendix: 'Doen door niet te doen'. Juist met die wijsheid start ik Own je plek. Mijn neiging om alles al af te willen hebben, alles al te kunnen en ook nog zonder fouten, daar laat ik mij niet door leiden. Ik ben eerlijk tegenover mezelf en jou. Dát is namelijk een kernwaarde van Own je plek - en alleen dan kan ik jou, je team of bedrijf ook écht begeleiden. Systemisch werk gaat niet om zeggen wat iemand wilt horen, meepraten om je beter te laten voelen of meeleven. Het gaat letterlijk om 'laten zien wat er is'. De realiteit is niet altijd leuk of makkelijk, maar wel dé manier om in beweging te komen en weer verbinding te creëren. Of dat nou met jezelf is, met je familie of binnen een team of organisatie.

Waar sta ik nu en wat zit eraan te komen?
De komende periode ben ik druk bezig met het opstarten van Own je plek. Ik ben vooral nog veel kennis en ervaring aan het opdoen binnen het systemisch werk door het volgen verschillende opleidingen, cursussen en oefenen, heel veel oefenen! Je kunt je natuurlijk hiervoor opgeven! Volg voor meer data en aanbod de website en socials. Daarna zal mijn aanbod in de loop van het jaar aangevuld worden met de specialisaties organisatie, team en talent. NU AL ZIN IN!! 

Mijn ervaringen en natuurlijk systemische kennis wil ik graag delen ter inspiratie en motivatie dus volg de socials en houd vooral de site in de gaten voor nieuw aanbod.