Ik ben Oshra, de oprichter van Own je plek.  

 -Yes, dit ben ik - 


Struggle, weerstand en weinig energie: dat was dagelijkse kost voor mij. Hoe meer ik in verzet ging, hoe meer energie ik inleverde. Het ging letterlijk ten koste van alles, mijn gezondheid, mijn levenslust en mijn humeur (en humor). Tot het punt dat ik geïrriteerd was van alles zo ongeveer. Ik was boos, boos op mezelf dat ik niet 'gewoon' kon wat anderen ook dagelijks konden doen. Soms keek ik zelfs met een soort jaloezie naar mensen om mij heen met een burn-out. Dit klinkt echt heel bizar natuurlijk, waarom zou je dat willen? Waar ik doorheen ging was geen burn-out, het was meer een soort van eindeloosheid. Geen flinke klap, geen opschudden, meer alsof er geen einde kwam aan de vermoeidheid en leegte. Waar is die lamp om tegenaan te lopen? De noodzaak om het anders te doen was laag, je hoofd haalt je steeds weer over om toch nog maar zo door te gaan. Want ja, er is toch niet zo veel aan de hand? Je functioneert immers. 

Het moet NU toch echt anders, maar hoe dan? 
Ik wil weer doen wat ik leuk vind, waar ik energie van krijg. Wat als dat nog niet lukt? Je weet soms gewoonweg niet waar je moet beginnen. Aan de slag dan maar! Verschillende cursussen, trainingen en oefeningen verder - ik stond werkelijk overal voor open - toen werd ik ineens helemaal gegrepen. Ik had een familieopstelling meegemaakt. Dit was z'n onbeschrijfelijke ervaring. Het heeft mij niet meer losgelaten. Ik heb elk boek gelezen wat erover te vinden is en toen er een plek vrijkwam voor het volgen van de opleiding bij het Instituut Voor Systemisch Werk (IVSW) had ik mezelf 'ineens' ingeschreven. Daar moest ik zijn, dat wist ik! Is dit proces makkelijk? NEE. Is het altijd fijn? Nope! Maar is het de moeite waard? HELL YEAH!    

Is er ook een reden dat ik dit hier deel? Systemisch werk, of je er nu bekend mee bent of niet raakt iedereen. Iedereen is namelijk onderdeel van (verschillende) systemen. Eén systeem is echter allesbepalend voor hoe je in het leven staat en de dingen doet zoals je ze doet, en dat is je familiesysteem met zijn eigen dynamieken. Dus ook als je ondernemer bent, weet dat ook jij jouw systeem elke dag meeneemt naar je werk. Je bent letterlijk jouw bedrijf, om het maar zo te zeggen.

Het is tijd.

Ik own mijn plek en heb de moed om mezelf te zijn. 

Wie ben ik om jou te begeleiden? 

Ik ben wel de laatste persoon die zal zeggen: 'volg één coach-traject, ga een opstelling doen, leer mediteren......zo en je bent klaar.' Ik geloof dat wij altijd in ontwikkeling zijn, in beweging. Niet elk moment in je leven vraagt om hetzelfde. Wat je eerder super goed geholpen heeft, werkt niet meer. En het mooie is, misschien werkt het over een tijdje wel weer. Zoals je uit mijn verhaal kunt lezen heb ik veel geprobeerd, ik ben het ondergaan en haal er uit wat op dat moment bij mij past. Wat ik hiermee wil zeggen is, wees kritisch. Volg je eigen gevoel, alleen jij weet wat (en wie!) goed voor jou is op dit moment. 

Ik geloof in samen! 
Eerlijk gezegd, dít is ook echt wel een ding voor mij, dit is namelijk precies wat mij tegen zou houden om voor mezelf te werken. Samen bereik je gewoonweg meer. Je leert zoveel van elkaars expertise, standpunten en werkwijze. Je hebt samen gewoon veel meer LOL! Dus wil jij graag samenwerken op wat voor een manier dan ook, let me know. 

Mijn achtergrond 
  • Opleiding organisatie- en talentopstellingen (afronding juni 2024)
  • Opleiding Familieopstellingen
  • Life Integration Process (LIP)
  • Communicatie & gedragsverandering 
  • Communicatie